Er wordt hard gewerkt aan een vernieuwde website!

e-mail account instellen op android

Stap 1

Ga naar de instellingen op je telefoon. Scroll een stukje naar onderen totdat je bij “Accounts” uitkomt. Klik hier vervolgens op.

Stap 2

Je ziet nu bovenin eventuele eerdere toegevoegde accounts. Eronder staat “Account toevoegen” klik daarop om een nieuw account toe te voegen.

Stap 3

Klik nu op “E-mail” om een e-mailaccount toe te voegen.

Stap 4

Voer hier je emailgegevens in en klik op “Inloggen“.

Stap 5

Selecteer nu IMAP-Account. Op het moment dat je dan via je telefoon een email verwijderd, verwijder je de betreffende email ook op de server zodat het bij alle toestellen verwijderd word.

Stap 6

Je komt op een nieuwe pagina terecht. Voer bij de gebruikersnaam je volledige emailadres in, en bij wachtwoord natuurlijk je wachtwoord. Voer onder “Inkomende server” bij de IMAP-server hetgeen dat in onderstaande afbeelding staat in en selecteer bij Beveiligingstype “SSL“. Klik vervolgens weer op “Inloggen“.

Stap 7

Voor de uitgaande server voer je ook weer bij de SMTP-server hetgeen in dat hieronder staat weergegeven. Selecteer bij Beveiligingstype ook weer “SSL” en gebruik poort 465. Daarnaast vink je “Verificatie vereist voor verzenden van e-mail” aan en voer je daaronder de emailgegevens nogmaals in. Klik nu weer op “Inloggen“.

LET OP: Het kan voorkomen dat, als je op een Android een e-mailaccount instelt en je geeft een onjuist wachtwoord op, je niet de melding krijgt dat gebruikersnaam of wachtwoord onjuist is, maar dat de mailserver niet reageert!